E-mailAfdrukkenExport ICS

Science Cafe Ede: Lezing De vijf grootste raadsels in de astronomie

Evenement

Science Cafe Ede: Lezing De vijf grootste raadsels in de astronomie
Titel:
Science Cafe Ede: Lezing De vijf grootste raadsels in de astronomie
Wanneer:
ma, 15. januari 2018, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar - EDE GLD
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Lezing ” De 5 grootste raadsels in DE astronomie”

 De lezing wordt verzorgd door de heer Robert de Jong. De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in het Science Cafe in Ede, Red’s Tapas Grill & Bar-Museumplein 3. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00.

Lezing de Jong nr4 dec 2017

Toelichting

Sterrenkunde in de breedste zin van het woord is een van de boeiendste wetenschappen. Het houdt zich bezig met het onderzoek naar onder meer de ontstaansgeschiedenis van de planeten, de sterren en sterrenstelsels en ook van het universum als geheel.

Het lijkt dat al deze kennis ons als mens niet van node is, daar al die hemelobjecten zover weg staan. Anders wordt het als wetenschappers zich buigen over de vraag of er vergelijkbare Aardes bestaan, maar ook of het leven op die Aardes of ergens anders in het heelal ontstaan is, en zo ja of zij middelen hebben om met ons in contact te komen. Nog ultiemer is de vraag waardoor het heelal ontstaan is zoals we dat nu kennen.

Sluitende antwoorden zijn er niet en die zullen er waarschijnlijk ook niet komen. Er is wel het een en ander over te zeggen op wetenschappelijke gronden en filosofische gronden waar de wetenschap ons in de steek laat.

Profiel

Robert de Jong heeft sterrenkunde gestuurd aan de Universiteit Utrecht en werkt nu als solution architect in de IT. Hij beschouwt zich autodidact op het gebied van de sterrenkunde en aanverwante wetenschappen en hij houdt zich overwegend bezig met controversiële onderwerpen.


Locatie

Locatie:
Red's Tapas & Grill Bar - Website
Straat:
Museumplein 3
Postcode:
6711NA
Plaats:
EDE GLD
Land:
Netherlands