E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Lezing Putten: Weersverwachting bij de NOS en verschillende meetmethoden

Titel:
Lezing Putten: Weersverwachting bij de NOS en verschillende meetmethoden
Wanneer:
ma, 26. september 2022, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Hof van Putten - Putten, Gelderland
Categorie:
Lezing
Lezing Putten: Weersverwachting bij de NOS  en verschillende meetmethoden

Omschrijving

Het maken van een weersverwachting bij de NOS en verschillende meetmethoden.

Willemijn Houbert en Dr. Henk de Bruin

Via radio, televisie en internet verzorgd de NOS dagelijks een weersverwachting. Bij het tot stand komen van deze verwachting komt nogal wat kijken. Hierbij speelt de nauwe samenwerking tussen het KNMI en de weerdiensten van landen die zijn aangesloten bij het ‘European Centre for Medium-Range Weather Forecasts’ (ECMWF) een belangrijke rol. Dagelijks komt alle informatie binnen van meetinstrumenten op de grond, op zee, in de lucht en in de ruimte. Door gebruik te maken van de moderne supercomputers, geavanceerde modellen en verschillende meetmethoden wordt de meerdaagse weerverwachting steeds betrouwbaarder.
Willemijn Houbert en dr. Henk de Bruin vertellen u in deze lezing hou de dagelijkse weersverwachting bij de NOS tot stand komt en welke meetmethoden hiervoor worden gebruikt.

Dr. Henk de Bruin heeft Experimentele Natuurkunde gestuurd en is in 1986 gepromoveerd aan de Landbouwhogeschool Wageningen. Van 1970 tot 1986 is hij als senior onderzoeker werkzaam geweest bij het KNMI. Hij is auteur van meer dan 200 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften, projectleider van internationale meetcampagnes en hij heeft vele studenten en promovendi begeleidt. Daarnaast is hij als freelance onderzoeker en begeleider van promovendi betrokken geweest bij tal van EU-Projecten.

Willemijn Houbert kennen we als presentatrice van het NOS-weerbericht. In 2002 studeerde zij, in Meteorologie en Luchtkwaliteit af aan de Universiteit van Wageningen. Nadat zij zich zes jaar lang met communicatie en gezondheidszorg had beziggehouden gaat ze als meteoroloog met sales ervaring voor Weeronline werken. In die hoedanigheid komt zij in contact met de NOS, waar ze per april 2011 als meteoroloog in dienst treedt. Naast haar werk voor de NOS geeft ze in het land ook presentatie over het weer(bericht).

De lezing start om 20.00 uur en vindt plaats in hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14, Putten.  De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria; niet leden betalen € 6,00. 


Locatie

Locatie:
Hof van Putten
Straat:
Harderwijkerstraat 14
Postcode:
3881 EH
Plaats:
Putten
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands