E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Online lezing ter nagedachtenis van Marcel Minnaert

Titel:
Online lezing ter nagedachtenis van Marcel Minnaert
Wanneer:
ma, 2. november 2020, 19:45 h - 21:30 h
Locatie:
Online
Categorie:
Lezing

Omschrijving

Ter nagedachtenis van Marcel Minnaert

dr. Henk de Bruin

In deze lezing zal dr. Henk de Bruin zich gaan richten op Marcel Minnaert's beroemde trilogie 'Natuurkunde van 't vrije veld' dat in de periode 1937 tot 1940 verscheen. Dit naslagwerk beschrijft en verklaard de natuurkundige verschijnselen die zich dagelijks  voordoen. In het  eerste deel van de lezing maken we kennis met Marcel Minnaert als persoon en de achtergronden van zijn trilogie. In het tweede deel is er aandacht voor een aantal onderwerpen uit zijn boek en leren we meer over de mysterieuze blauwvoet.
Marcel Minnaert schreef dit boek vanuit zijn huis in de Parklaan 88 te Bilthoven. Op de gevel staat nog altijd: Vliegt de blauwvoet, storm op zee.
Na het 1e deel en aan het eind van de lezing is er ruimte voor vragen.

Dr. Henk de Bruin heeft Experimentele Natuurkunde gestudeerd en heeft promotie gemaakt aan de landbouwhogeschool in Wageningen. Hij is auteur van meer dan 200 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften, projectleider van internationale meetcampagnes en hij heeft vele studenten en promovendi begeleidt. Daarnaast is hij als freelance onderzoeker en begeleider van promovendi betrokken geweest bij tal van EU-Projecten.

Via onderstaande link kun je deelnemen aan de lezing:

Lezing ter nagedachtenis van Marcel Minneart

 Er zal dan een scherm verschijnen met de vraag hoe u wilt deelnemen. Ons advies is om de app de downloaden en te installeren. Na het downloaden en installeren kunt u uw naam opgeven en deelnemen aan de online lezing (eventueel opnieuw op de link klikken). Vergeet niet te klikken op de groene button 'nu deelnemen'. Voor eventuele vragen kunt u bellen (06 41476474).of contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Locatie

Locatie:
Online
Land:
Netherlands

Omschrijving

De lezing wordt online gegeven.