E-mailAfdrukkenExport ICS

Online lezing: Energie-transitie

Titel:
Online lezing: Energie-transitie
Wanneer:
ma, 1. februari 2021, 20:00 h - 22:00 h
Locatie:
Online
Categorie:
Lezing
Online lezing: Energie-transitie

Omschrijving

Energie-transitie

Door Ap Cloosterman

Draagt een overhaaste energietransitie bij aan een vermindering van de opwarming van de Aarde?


De energietransitie is gestart door de CO2 als schuldige van de klimaatverandering aan te wijzen en dus moeten fossiele brandstoffen het loodje leggen en vervangen worden door duurzame energiebronnen. Steeds meer professionals zijn tot de conclusie gekomen dat de invloed van CO2 slechts een zeer kleine rol speelt of heeft gespeeld bij de aardse klimaatveranderingen. Tijdens de lezing zal hierop nader worden ingegaan.

Er zijn zeker 33 andere oorzaken aan te wijzen welke van invloed zijn op ons klimaat.
Onder leiding van Ed Nijpels is er een denktank in het leven geroepen, bestaande uit 5 klimaattafels uit de Nederlandse samenleving.
Een vertegenwoordiging van de Nederlandse burger, klimaatsceptici en voorstanders van kernenergie zijn uit deze denktank geweerd.
Bovendien werden slechts een beperkt aantal duurzame energiebronnen als mogelijke oplossing meegegeven: zon, wind en biomassa.
Dramatische (foute) uitkomsten uit klimaatmodellen (computermodellen) werden als argumenten gebruikt om een energietransitie door te drukken. Inmiddels is gebleken dat de klimaatomstandigheden op de polen en de oorzaak van de opwarming van het oceaanwater (maar niet door CO2) cruciale factoren blijken te zijn. Het gebruik van houtsnippers (biomassa) als brandstof voor centrales blijkt een enorme miskleun te zijn.
Kolen- en gascentrales voor de opwekking van onze elektriciteitsvoorziening moeten worden gesloten en vervangen worden door windturbines en zonnepanelen.
Zelfs met het plaatsen van enorme hoeveelheden windmolens en zonnepanelen zijn we niet in staat om aan de “just in time” vraag naar elektriciteit te voldoen en wel door de onbetrouwbare wisselende omstandigheden van wind en zon.
De ontwikkelingen op het gebied van veilige kernenergie biedt kansen om in onze energievraag te voorzien.   

Op maandag 1 februari a.s. kunt u zich vanaf 19.45 uur kunt u zich via onderstaande link aanmelden. Dit kan via laptop of tablet (met camera) of eventueel met een smartphone. Omdat de presentatie wordt gedeeld wordt een device met groot scherm (laptop / tablet) geadviseerd.

Deelnemen aan de online lezing van Astra Alteria

Er zal dan een scherm verschijnen met de vraag hoe u wilt deelnemen. Ons advies is om de app de downloaden en te installeren. Na het downloaden en installeren kunt u uw naam opgeven en deelnemen aan de online lezing (eventueel opnieuw op de link klikken). Vergeet niet te klikken op de groene button 'nu deelnemen'. Voor eventuele vragen kunt u bellen (06 41476474).of contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ap Cloosterman
Tel. 0342 - 462080

 Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 Website Ap Cloosterman:  https://sites.google.com/site/apcloosterman/
 Website Climategate:  https://www.climategate.nl/author/apcloosterman/


Ap Cloosterman had al op de HBS en later op de HTS veel belangstelling voor resp. Kosmografie en Kernfysica. Tijdens zijn werkzame leven is er nooit meer enige connectie met deze takken van wetenschap geweest. Op 68-jarige leeftijd (2005) zette hij een punt achter zijn werkzame leven en zag hij de kans schoon om zich in de Astronomie/Kosmologie en klimaatverandering te verdiepen en dit is gebeurd (en gebeurt nog steeds) doordat hij hierover veel leest, cursussen volgt, lezingen bij woont en door HOVO-colleges te volgen op verschillende universiteiten.

 


Locatie

Locatie:
Online
Land:
Netherlands

Omschrijving

De lezing wordt online gegeven.