E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Perseïden BBQ

Titel:
Perseïden BBQ
Wanneer:
ma, 12. augustus 2019, 17:00 h - 23:30 h
Locatie:
Jan & Ellen Hoogendoorn - Kootwijkerbroek, Gelderland
Categorie:
Waarnemen

Omschrijving

Graag willen wij jullie van harte uitnodigen voor de jaarlijkse Perseïden BBQ. Op maandagavond 12 augustus zijn jullie vanaf 17:00 van harte welkom bij Jan en Ellen Hoogendoorn in Kootwijkerbroek.


BBQ
Wanneer de eerste vakantieverhalen zijn uitgewisseld en de BBQ’s rond 18:00 lekker op temperatuur beginnen te komen kunnen we gaan genieten van zelf meegebracht (vegetarisch) vlees of groenten.
Het is handig om je eigen stoelen en een tafeltje mee te nemen. Je kun ook iets meenemen voor de gezamenlijke tafel. Denk hierbij aan een heerlijke salade of je eigen gemaakte Tzaziki.
Astra Alteria zal zorgen voor borden, bestek, drankjes en sauzen.

Na de BBQ is het tijd voor een korte presentatie. Maar het is ook de mogelijkheid om zelf iets te vertellen over je telescoop, je (nieuwe) fototoestel en de technieken die je hebt aangeleerd om sterren te fotograferen of om vragen te stellen over een onderwerp waar je meer van wilt weten. Je staat soms versteld welke kennis binnen de vereniging aanwezig is.

Waarnemen Perseïden
Als het rond 22:00 donker en helder genoeg is gaan we gezamenlijk de vallende sterren waarnemen.
De Maan is deze avond voor 95% verlicht en daarom zijn alleen de helderste meteoren dit jaar zichtbaar. Het is een doordeweekse dag. Toch loont het om laat op te blijven, want het maximum ligt ver na middernacht. Meteorieten waarnemen kan zonder speciale instrumenten, een ligstoel en warme(!) kleding zijn voldoende. 

Alle leden van Astra Alteria, maar ook introducees zijn van harte welkom! Laat via onderstaande link weten of komt (Opgeven Perseïden BBQ)!  In de week voor de BBQ zullen we een reminder sturen.

Programma komend jaar op Website Astra Alteria
Het programma voor komend jaar begint alweer  vorm te krijgen. Hou onze website in de gaten voor de agenda! https://www.astraalteria.nl/

Adres BBQ
Jan en Ellen Hoogendoorn
Esvelderweg  5
Kootwijkerbroek


Locatie

Locatie:
Jan & Ellen Hoogendoorn
Straat:
Esvelderweg 5
Postcode:
3774 PC
Plaats:
Kootwijkerbroek
Provincie:
Gelderland
Land:
Netherlands