• Home
  • Blog
  • Uitreiking koninklijke onderscheiding aan Geert Moorman

Uitreiking koninklijke onderscheiding aan Geert Moorman

Onze secretaris Geert Moorman is op 24 april van dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange bestuurlijke betrokkenheid bij tal van verenigingen in Ede. Afgelopen donderdag was de feestelijke uitreiking van het lintje door de burgemeester van Ede.

Geert Moorman is niet alleen al meer dan acht jaar betrokken bij (bestuurlijke) activiteiten van onze sterrenvereniging. Maar is ook actief bij tal van andere verenigingen in Ede en omgeving.
Vijftien jaar geleden werd hij secretaris bij het ENKA Mannenkoor in Ede en twee jaar later werd hij bestuurslid bij de Edese Federatie van Zang- en Oratoriumverenigingen, waar meer dan dertig koren met circa 1500 zangers bij zijn aangesloten. Daarnaast is hij al twaalf jaar bestuurslid van de Vereniging Belangenbehartiging van de Amateurkunst in de gemeente Ede. Onder deze vereniging vallen naast orkesten en koren bijvoorbeeld ook toneelverenigingen. In het verleden is hij ook bestuurslid bij atletiekvereniging CAV Climax in Ede.

Als vereniging, die als doel heeft het bijbrengen en verspreiden van kennis over het heelal, sterren, planeten weerkunde, klimaat, geologische historie en aanverwante zaken, zijn wij trots dat Geert een niet te missen onderdeel is van onze vereniging.

Nogmaals van harte gefeliciteerd Geert!

 

 

Afdrukken E-mailadres